Vepřové s jablky na jehlách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 79.3 mg
 - Draslík 533.4 mg
 - Vláknina 6156 mg
 - Vitamín A 6156 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme dijonskou a kremžskou hořčici a smetanu.
 - 
                                2
Vepřové maso nakrájíme na kousky, jablka rozpůlíme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější klínky. Namočíme je do citronové šťávy, aby neztratily barvu. Citron nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Na kovové jehly napichujeme vepřové, jablka a plátky citronu. V misce smícháme šťávu, v níž byla namočená jablka a slunečnicový olej, směsí potřeme špízy a grilujeme zhruba 15 minut, často je obracíme a potíráme hořčičnou marinádou.
 - 
                                4
Špízy dáme na talíře a přelijeme zbylou hořčičnou omáčkou.