Vepřové kotlety dušené s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cibule
  • 200 g Jablka
  • 15 g Sádlo škvařené
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 78.6 mg
  • Draslík 404.4 mg
  • Vláknina 2306.3 mg
  • Vitamín A 2306.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme kotlety z vepřové pečeně, okraje nařízneme. Maso jemně osolíme, poprášíme moukou a opečeme dočervena na rozpáleném sádle.

  • 2

    Nakrájíme nadrobno cibuli, osmahneme ji do sklovita, vložíme opečené kotlety, lehce podlijeme a necháme dusit.

  • 3

    Ke konci je nepatrně zaprášíme moukou, přidáme oloupaná, na silnější kousky nakrájená jablka a necháme společně dodusit.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

Komentáře k receptu