Vepřový perkelt s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 589 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 59.2 mg
 - Draslík 213 mg
 - Vláknina 5123.3 mg
 - Vitamín A 5123.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2109.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Na zaklad vložíme vepřové maso nakrájené na kostky, orestujeme, osolíme, přidáme protlak, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme. Podléváme vždy, když je šťáva téměř vysmahlá. Až bude maso měkké, přidáme zelenou papriku na nudličky a nasekaná rajčata, ještě chvíli podusíme. Dochutíme solí a pepřem, nakonec povaříme tak, aby šťáva nebyla příliš řídká.