Vepřová kapsa se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1132 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 110.5 mg
 - Draslík 1109.4 mg
 - Vláknina 5582.5 mg
 - Vitamín A 5582.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu nakrájíme na čtyři silnější plátky a nařízneme do nich kapsu. Špenátové listy přebereme, povadlé odstraníme, zbylé listy spaříme horkou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme špenát, přisolíme a 5 minut podusíme. Nakonec zjemníme smetanou. Špenátovou směsí naplníme kapsu v masu, uzavřeme, zpevníme párátky, osolíme, opepříme, položíme na gril a zvolna grilujeme. Občas maso obrátíme.