Čínské masové tajemství
Suroviny
- 100 g Vepřová kýta
 - 100 g Kuřecí prsa
 - 150 g Jablka
 - 15 g Arašídy
 - 25 g Mouka pšeničná hladká
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Solamyl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
 - 0.83 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 155.4 mg
 - Draslík 255.4 mg
 - Vláknina 2062.5 mg
 - Vitamín A 2062.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejně silné plátky jako maso.
 - 
                                3
V misce smícháme vodu, vajíčka a hladkou mouku, vytvoříme obalovací těstíčko. V něm obalíme plátky masa a jablek a osmažíme je postupně do bledého odstínu v pánvi na rozpáleném oleji. Nejdříve smažíme maso, pak jablka, osmažené vyndáváme z pánve. Když jsou všechny plátky osmažené, vložíme je zpátky do pánve, osmažíme do zlatova, vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje. V pánvi osmahneme arašídy.
 - 
                                4
V druhé pánvi připravíme omáčku. Nalijeme čtvrt litru vody a přivedeme ji k varu, pak přidáme cukr, sůl, sójovou omáčku a ocet. Nakonec přilijeme Solamyl rozmíchaný ve vodě. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne, pak do ní přisypeme opražené arašídy a ihned ji odstavíme z ohně. Měla by mít konzistenci i barvu medu - hustá, zlatavá, průhledná a mírně sladkokyselá.
 - 
                                5
Okapané osmažené plátky masa a jablek naskládáme na servírovací mísu nebo talíře, zalijeme omáčkou a podáváme.