Smažené řízky s uzeným masem a žampiony
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Moravské uzené maso
 - 200 g Hrášek
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 5 g Máslo čerstvé
 - 50 g Šunka dušená
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kari koření
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1.11 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 412 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 394.1 mg
 - Draslík 712.4 mg
 - Vláknina 5722.8 mg
 - Vitamín A 5722.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Moravské uzené maso umeleme společně se žampiony, pak ke směsi přidáme zelený hrášek, jedno rozšlehané vajíčko, vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Druhé vajíčko uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme, pokrájíme na malé kostičky, přidáme ke směsi mletého masa, žampionů a hrášku, opepříme, osolíme, vše opět promícháme.
 - 
                                3
Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Na každý řízek položíme plátek sýra a šunky, na ně rozložíme připravenou směs. Posypeme kari kořením, zavineme, ve spoji propíchneme grilovacími jehlami nebo párátky.
 - 
                                4
Připravíme těstíčko: do misky rozklepneme 2 vejce, rozmícháme se 2 lžícemi hladké mouky, osolíme, promícháme s nastrouhaným sýrem. V těstíčku pak masové závitky obalíme.
 - 
                                5
V pánvi rozpálíme olej, na něm zabalené řízky osmažíme do zlatova. Vyjmeme je, přemístíme do zapékací mísy, na každý položíme lžičku másla, mísu přikryjeme a v troubě, předehřáté na 200 stupňů, je dopečeme.