Vepřové kapsy plněné žampiony a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 405 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 113.3 mg
 - Draslík 724.1 mg
 - Vláknina 2177.2 mg
 - Vitamín A 2177.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchneme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme trochu oleje, osmahneme rozkrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přisypeme žampiony, směs podusíme při občasném míchání do měkka a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme smetanu.
 - 
                                3
Vepřovou kýtu rozkrájíme na čtyři části. Naklepeme, opepříme, osolíme, na každý pak dáme část žampionové směsi a stočíme do závitků, obalíme plátkem slaniny a propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami tak, aby se závitky nerozbalovaly. Vložíme je do zapékací mísy (nebo pekáče) s olejem a pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů. Při pečení podléváme podle potřeby vývarem, přeléváme vypečenou šťávou, občas obracíme.
 - 
                                4
Pokud zbyla žampionová směs, můžeme ji upéct společně se závitky.