Novoroční vepřové kapsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 1.71 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kompot broskvový
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 0.23 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 122.1 mg
  • Draslík 594.5 mg
  • Vláknina 2663 mg
  • Vitamín A 2663 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na vyšší řízky. Prořízneme do nich kapsy, maso jemně naklepeme a kapsy zevnitř vytřeme kečupem.

  • 2

    Do plátků šunky zabalíme na hranolky rozkrájené broskve, vložíme do připravených řízků a kapsy uzavřeme jehlami.

  • 3

    Vzniklé závitky obalíme v mouce, vložíme na rozehřátý olej a máslo, podlijeme trochou vody. Zvolna dusíme do měkka.

  • 4

    Před koncem dušení maso posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme pod pokličkou jen roztavit.

Komentáře k receptu