Voňavá vepřová pečeně na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1030 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 331 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 216 mg
 - Draslík 1016.8 mg
 - Vláknina 8615 mg
 - Vitamín A 8615 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme se solí, rozmarýnem a olejem. Směsí potřeme ze všech stran maso, které ponecháme vcelku.
 - 
                                2
Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a 15 minut pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
 - 
                                3
V době, kdy pečeme maso, oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                4
Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou cibuli a mrkev, maso posypeme kmínem a tymiánem a pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme suchým bílým vínem.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.