Vepřové nudličky s jemnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 434 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 122.9 mg
 - Draslík 630.1 mg
 - Vláknina 2083.8 mg
 - Vitamín A 2083.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                2
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až má zlatavou barvu. Pak ho z pánve vyjmeme a v misce odložíme do tepla – například do mírně vyhřáté trouby.
 - 
                                4
Do hrnce dáme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli a česnek, zaprášíme moukou a přilijeme vývar. Stále mícháme a přivedeme k varu, pak vaříme na středním ohni 10 až 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu a dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                5
Do hrnce k omáčce dáme osmažené vepřové nudličky, promícháme a necháme prohřát.
 - 
                                6
Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.