Selská vepřová kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 167.5 mg
 - Draslík 889.1 mg
 - Vláknina 1007.5 mg
 - Vitamín A 1007.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozporcujeme na menší díly, které důkladně potřeme česnekem a solí.
 - 
                                3
Maso vložíme do pekáče s olejem, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě, až se téměř rozpadá. V průběhu pečení přeléváme vypečenou šťávou a otáčíme.
 - 
                                4
Upečené maso z pekáče vyjmeme, šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, přilijeme trochu vody, rozmícháme a necháme chvíli povařit.