Plněné vepřové závitky dušené na černém pivě
Suroviny
- 10 g Slanina vepřová
 - 800 g Vepřová kýta
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Párky Debrecínské
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 1 dl Voda pitná
 - 0.83 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 191 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 135.7 mg
 - Draslík 722.7 mg
 - Vláknina 994.8 mg
 - Vitamín A 994.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na plátky, párky na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
 - 
                                2
Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Maso rozporcujeme na 4 větší řízky, omyjeme je a osušíme, z obou stran mírně naklepeme, opepříme a potřeme česnekem. Pak na každý plátek rozložíme slaninu a čtvrtky párků, stočíme je do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky nebo grilovacími jehlami a obalíme v mouce.
 - 
                                3
V žáruvzdorné míse nebo pekáči rozehřejeme olej, prudce na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme závitky a opečeme je zprudka ze všech stran. Pak přilijeme pivo a závitky pod poklicí dusíme doměkka. V průběhu dušení závitky občas přelijeme šťávou a otočíme, podle potřeby přiléváme vodu.