Vepřový steak plněný špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1123 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 147 mg
 - Draslík 1287.3 mg
 - Vláknina 5885 mg
 - Vitamín A 5885 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenátové listy vhodíme do vroucí osolené vody a necháme 3 minuty blanšírovat. Scedíme a necháme okapat. Vyšší vepřové steaky nařízneme vprostřed, aby vznikla dostatečná kapsa na naplnění.
 - 
                                2
Na másle zpěníme cibuli nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek, přidáme okapaný špenát a necháme 4 minuty podusit. Osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Hotovým špenátem naplníme kapsy, sepneme párátkem, maso ochutíme grilovacím kořením a necháme péct na grilu 5 minut z každé strany dozlatova.