Nudle s vepřovým masem a hráškem
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
 - 150 g Hrášek mražený
 - 500 g Nudle Hokkien
 - 15 ml Omáčka rybí
 - 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 30 ml Limetková šťáva
 - 2 ks Chilli paprička
 - 4 ks Kafirové listy
 - 1 špetka Sůl
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Kari pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 558 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 465.7 mg
 - Vláknina 210 mg
 - Vitamín A 210 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na tenké proužky. Hrášek necháme rozmrazit. Listy papedy a chilli papričky pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme a přidáme maso, smažíme 4 minuty, přidáme kari pastu, limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, listy papedy, hrášek a chilli. Smažíme další 3 minuty. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými nudlemi.