Dušené vepřové závitky na víně
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 100 g Arašídy
 - 200 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 80 g Kapie
 - 80 g Šunka dušená
 - 50 g Sádlo vepřové škvařené
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 500 ml Víno bílé
 - 150 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 129 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 103.7 mg
 - Draslík 421 mg
 - Vláknina 3128.4 mg
 - Vitamín A 3128.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pražené arašídy nasekáme najemno, česnek utřeme, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, naloženou kapii necháme okapat a nakrájíme na nudličky. V misce promícháme arašídy se sýrem, česnekem, petrželovou natí a kapií.
 - 
                                2
Na plátky masa položíme plátek šunky, díl arašídové směsi a zavineme. Závitky sepneme jehlou, poprášíme moukou a na sádle ze všech stran smažíme dozlatova. Poté k závitkům přilijeme víno, vodu a na mírném plameni dusíme doměkka.
 - 
                                3
Udušené závitky zbavíme jehel, šikmým řezem rozpůlíme a podáváme přelité omáčkou.