Plátky z vepřové kýty se švestkami
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 50 g Strouhanka
 - 100 g Švestky sušené
 - 70 g Sádlo vepřové škvařené
 - 150 ml Vývar zeleninový
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 483 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 223.8 mg
 - Draslík 827.4 mg
 - Vláknina 5200.1 mg
 - Vitamín A 5200.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0.2 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, sušené švestky vypeckujeme.
 - 
                                2
Do plátků vklepeme strouhanku, obalíme ve vajíčku a po obou stranách osmažíme na sádle do zlatova. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme hořčici a rajčatový protlak. Směs zalijeme vývarem, přidáme švestky, odložené maso a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.