Vepřové řízky v omáčce teriyaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 870 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 117.3 mg
 - Draslík 699.9 mg
 - Vláknina 567.5 mg
 - Vitamín A 567.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso nakrájíme na řízky, ze čtyř stran hlouběji nařízneme. Řízky vložíme do mísy, přelijeme teriyaki omáčkou, maso v ní obalíme a pod fólií necháme alespoň 4 hodiny marinovat.
 - 
                                2
Marinované řízky položíme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na vyšší teplotu řízky opékáme z každé strany asi 6 minut. Během grilování maso potíráme omáčkou.
 - 
                                3
Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut.