Vepřové nudličky s omeletou
Suroviny
- 400 g Vepřová kýta
 - 80 g Žampiony - sterilované
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 60 ml Víno bílé
 - 60 ml Vývar drůbeží
 - 20 ml Víno bílé
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 1.5 kávová lžička Solamyl
 - 1.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 475 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 350.7 mg
 - Draslík 627.7 mg
 - Vláknina 2413.3 mg
 - Vitamín A 2413.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu očistíme a rozkrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony v octovém nálevu scedíme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky. Maso v míse promícháme se Solamylem a sójovou omáčkou, poté necháme pod fólií odležet.
 - 
                                2
Odleželé maso spolu s cibulí a cukrem smažíme na oleji, až maso zezlátne. Poté vmícháme žampiony, vývar a za stálého míchání dusíme na mírném plameni, až bude maso měkké a tekutina téměř vydušená. Směs stáhneme ze sporáku, držíme v teple.
 - 
                                3
Na másle usmažíme tenkou omeletu z rozšlehaných vajec s vínem a solí. Omeletu rozkrájíme na kostky o velikosti sousta a vmícháme k masu. Směs společně prohřejeme a ihned podáváme.