Stroganoff z vepřového masa
Suroviny
- 1000 g Vepřová kýta
 - 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 400 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 194 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 206.5 mg
 - Draslík 915.4 mg
 - Vláknina 5849.5 mg
 - Vitamín A 5849.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na nudličky. Oloupanou mrkev nakrájíme na jemné nudličky.
 - 
                                2
Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. K orestovanému masu přimícháme protlak, zarestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme částí vody, aby bylo maso ponořené. Na mírném plameni dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                3
Na závěr přidáme k masu mrkev a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.