Hovězí svíčková Stroganoff

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 50 g Paprika červená
  • 50 g Šalotka
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř zelený mletý
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Demi glace
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 2380 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 736.6 mg
  • Vláknina 5718.8 mg
  • Vitamín A 5718.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, část očištěné papriky a žampionů nakrájíme na větší kousky a vše orestujeme na oleji doměkka. Vmícháme rajčatový protlak a mletou sladkou papriku, znovu krátce restujeme a zalijeme brandy. Alkohol necháme vyvařit, potom přidáme demi-glace a povaříme asi 15–20 minut. Rozmixujeme (případně ještě propasírujeme přes jemný cedník), zjemníme ušlehanou smetanou, přidáme čerstvě nasekanou hladkokolistou petrželku a odložíme stranou.

  • 2

    Z hovězí svíčkové nakrájíme medailonky, osolíme je, okořeníme a zprudka opečeme.

  • 3

    Zvlášť orestujeme zbytek papriky, žampionů a nasekané okurky. Na talíř upravíme maso, které přelijeme omáčkou a ozdobíme orestovanými žampiony, paprikou a okurkami.

Komentáře k receptu