Brambory plněné masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 404 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 56 mg
 - Draslík 1236.8 mg
 - Vláknina 13601 mg
 - Vitamín A 13601 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a na jedné straně je trochu skrojíme, aby lépe stály v pekáčku. Vybíráme brambory podobné velikosti. Vršek každé brambory seřízneme a dužinu vydlabeme či vykrojíme.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a smícháme s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou petrželí a strouhankou.
 - 
                                3
Vydlabané brambory naplníme masovou směsí a vždy přiklopíme skrojkem. Každou bramboru omotáme plátkem slaniny a položíme do máslem vymazaného pekáčku.
 - 
                                4
Pečeme 75 minut při 200°C.