Čekankové závitky
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 60 g Cibule
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 6 g Petržel - nať
 - 20 g Strouhanka
 - 150 g Vepřové maso mleté
 - 150 ml Víno bílé
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Čekanka
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 503 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 111.3 mg
 - Draslík 382.7 mg
 - Vláknina 4126.7 mg
 - Vitamín A 4126.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekanky omyjeme a zbavíme košťálů. Poté je rozpůlíme a vyjmeme srdíčka. Srdíčka osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a jejich listy nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na rozpáleném másle. Potom k ní přisypeme pokrájené listy čekanek a necháme 2 minuty smažit. Pak přimícháme mleté maso, vejce a strouhanku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a sekanou petržel. Vzniklou směsí naplníme vždy jednu polovinu čekanky a druhou polovinu k ní přiklopíme.
 - 
                                3
Každou plněnou čekanku obalíme třemi proužky slaniny a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Necháme péct při 200°C. Po pěti minutách pečení podlijeme čekanky vínem smíchaným s vývarem. Pečeme dalších 25 minut, přičemž závitky občas přelijeme výpekem.