Zapečený cuketový květ s náplní
Suroviny
- 80 g Sýr Parmezán
 - 100 g Vepřové maso mleté
 - 100 g Hovězí maso mleté
 - 200 g Sýr tavený smetanový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Petržel - nať
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 8 ks Květ z cukety
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 453 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 171.6 mg
 - Draslík 381.8 mg
 - Vláknina 2673.8 mg
 - Vitamín A 2673.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cuketové květy zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, velmi opatrně je osušíme v utěrce nebo necháme okapat. Květy otevřeme a vyřízneme pestíky.
 - 
                                2
Omyté chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na velmi drobné kousky. Oloupanou cibuli nasekáme také najemno.
 - 
                                3
Do mísy si připravíme čerstvé mleté hovězí a vepřové maso, smícháme s nasekanou cibulí a chilli papričkami. Ochutíme solí a pepřem a přidáme mleté chilli koření.
 - 
                                4
Na rozehřátém oleji na pánvi směs masa smažíme asi 8 minut a neustále obracíme a rozmícháváme tak, aby maso na pánvi bylo lehce rozdrobené. Odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Připravíme si cuketové květy. Mouku vložíme do mísy a v další misce rozšleháme metličkou vejce.
 - 
                                6
Olej ve fritéze rozpálíme na 170°C.
 - 
                                7
Vychladlé mleté maso přendáme do mísy a smícháme s čerstvým smetanovým sýrem. Touto směsí naplníme květy cukety a špičky květů opatrně lehce stočíme a tím květ zase uzavřeme.
 - 
                                8
Naplněné květy obalíme nejdříve v rozšlehaném vajíčku a až poté v mouce.
 - 
                                9
Květy posypeme nastrouhaným parmezánem a vložíme do fritézy. Smažíme dozlatova.
 - 
                                10
Podáváme teplé a na talíři dozdobíme paprikami, pokrájenými na tenké proužky a zelenými bylinkami.