Rigatoni s vepřovým ragú
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
 - 150 g Vepřové maso mleté
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Těstoviny Rigatoni
 - 30 ml Olej olivový
 - 60 ml Víno bílé
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Celer řapíkatý
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 hrst Sýr Parmezán
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 420 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 41.3 mg
 - Draslík 378.6 mg
 - Vláknina 10307.5 mg
 - Vitamín A 10307.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, mrkev, celer a česnek pokrájíme na drobné kousky. V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem a když máslo začne pěnit, vložíme nakrájenou zeleninu. Smažíme na mírném ohni 4 minuty a často mícháme.
 - 
                                2
Vložíme mleté vepřové maso a smažíme při mírné teplotě 3 minuty. Kousky mletého masa rozdělujeme pomocí vařečky.
 - 
                                3
Snížíme teplotu a smažíme další 3 minuty, často mícháme. Přilijeme víno, přimícháme nakrájená rajčata a celé lístky bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu, přikryjeme pánev poklicí a dusíme 40 minut. Občas zamícháme.
 - 
                                4
Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Před slitím hotových těstovin přidáme trochu vroucí vody do omáčky. Promícháme, ochutnáme a dle potřeby dokořeníme.
 - 
                                5
Hotové těstoviny slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Vše promícháme. Ihned podáváme posypané lístky bazalky a s nastrouhaným parmezánem.