Cannelloni s vepřovým masem
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 50 g Strouhanka
 - 500 g Vepřové maso mleté
 - 60 g Sýr Čedar
 - 425 g Passata (drcená rajčata)
 - 5 g Oregano sušené
 - 250 g Cannelloni
 - 375 g Ricotta
 - 425 ml Protlak rajčatový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1058 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1660 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 245.4 mg
 - Draslík 509.7 mg
 - Vláknina 6328 mg
 - Vitamín A 6328 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem.
 - 
                                2
Zamícháme vepřové mleté maso, strouhanku, polovinu strouhaného parmazánu, vejce, oregáno, sůl a pepř. Směsí naplníme pomocí lžičky trubičky cannelloni.
 - 
                                3
Drcená rajčata, rajčatový protlak a česnek přivedeme k varu, potom zvolna omáčku asi 15 minut povaříme. Přidáme bazalku, sůl, pepř a dobře zamícháme.
 - 
                                4
Část rajčatové omáčky nalijeme na dno připravené mísy. Dáme do ní cannelloni naplněné masovou směsí a přelijeme je zbylou omáčkou. Navrch upravíme sýr ricotta a posypeme jej parmazánem a čedarem. Pekáč zakryjeme alobalem a pokrm pečeme asi 1 hodinu při 180°C. Potom alobal odstraníme a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Nakrájíme na čtverce a podáváme.