Grilované čevapčiči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 100.9 mg
 - Draslík 801.5 mg
 - Vláknina 9478.3 mg
 - Vitamín A 9478.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 8.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu, dáme do ní sušené švestky a necháme projít varem, pórek nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do vřící vody ke švestkám, aby pórek změkl, scedíme, necháme vychladnout, švestky vypeckujeme, nakrájíme na kostky a dáme spolu s pórkem do mísy, kam přidáme mleté maso, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, jáhlové lupínky, rozklepneme 1 celé vejce, posypeme majoránkou, podle chuti osolíme, opepříme, dobře rukou promícháme a z těsta tvarujeme šišky, silné 4 cm a dlouhé 10 cm.
 - 
                                2
Na olejem potřený a středně rozehřátý gril, do středu na mřížku, naskládáme připravené čevapčiči a okolo obložíme půlkami rajčat, které posypeme oreganem. Maso obracíme na každou stranu a pečeme nejdéle 15 minut, rajčata 10 minut.
 - 
                                3
Upečené čevapčiči přímo z grilu spolu s rajčaty porcujeme na talíře.