Provensálské vepřové
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
 - 100 g Sýr krémový
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Provensálské koření
 - 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Bageta
 - 4 ks Rajčata
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 hrst Olivy černé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1291 kcal
 - Sacharidy 148 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 1970 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 148 g
 - Cholesterol 117.5 mg
 - Draslík 949.9 mg
 - Vláknina 16002.2 mg
 - Vitamín A 16002.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mleté maso s citronovou šťávou, olejem, provensálským kořením, oloupanou, najemno nasekanou cibulí, smetanovým sýrem, prolisovaným česnekem, fenyklem a oreganem. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze směsi vytvarujeme placičky, které smažíme na pánvi na oleji 3-4 minuty po každé straně.
 - 
                                3
Podáváme mezi krajíčky bagety, ozdobíme nakrájenými rajčaty a olivami.