Rychlá polévka z mletého masa pro celiaky
Suroviny
- 10 g Sůl
 - 300 g Maso mleté - mix
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 3 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
 - 1 polévková lžíce Gulášové koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 997 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 13.8 mg
 - Draslík 318 mg
 - Vláknina 4650 mg
 - Vitamín A 4650 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli rozsekáme na drobno, česnek utřeme, brambory pokrájíme na menší kostičky. Mleté maso orestujeme s nasekanou cibulí do zlatova v hlubším hrnci.
 - 
                                2
Na pánvi připravíme z másla a bezlepkové mouky světlou jíšku, kterou přidáme k orestovanému masu i cibuli. Poté přisypeme do hrnce nakrájené brambory, gulášové koření a mletou papriku. Vše zalijeme vodou a vaříme, dokud brambory nezměknou.
 - 
                                3
Když jsou brambory měkké, přimícháme do polévky utřený česnek i majoránku a ještě chvíli povaříme, aby ji tyto výrazné ingredience provoněly a ochutily.
 - 
                                4
Před servírováním polévku ochutíme solí, podáváme ji horkou s bezlepkovým pečivem.