Loštická fašírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1630 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 185.9 mg
 - Draslík 609.2 mg
 - Vláknina 9170 mg
 - Vitamín A 9170 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí, vejcem a nastrouhanými tvarůžky. Přidáme sůl, pepř, majoránku, saturejku a černé pivo a postupným přidáváním strouhanky uhněteme do kompaktní hmoty. Vytvoříme šišku, kterou vložíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme 2dl vody a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Pečeme hodinu za stálého podlévání a polévání vodou a výpekem, aby fašírka neosychala.