Karbanátky s červenou řepou a bramborovým salátem
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 60 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Vepřové maso mleté
 - 120 g Cibulka jarní
 - 450 g Červená řepa sterilovaná
 - 60 ml Mléko polotučné
 - 3.6 ml Olej olivový
 - 15 ml Citronová šťáva
 - 90 ml Majonéza
 - 2 kávová lžička Hořčice
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 223.2 mg
 - Draslík 1193.8 mg
 - Vláknina 14899.2 mg
 - Vitamín A 14899.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli a cibulku očistíme, rozkrájíme na malé kousky. Maso smícháme s vejci, cibulí, moukou a mlékem, osolíme a opepříme. Ze masové směsi vytvarujeme 8 karbanátků.
 - 
                                2
Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, smícháme s majonézou, cibulkou, hořčicí a citronovou šťávou. Olej s máslem rozpálíme na pánvi, osmažíme na něm do zlatova karbanátky, které poté servírujeme s bramborovým salátem a oblohou z červené řepy.