Závitky z telecího masa plněné vepřovým masem
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 80 g Strouhanka
 - 150 g Vepřové maso mleté
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kmín mletý
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 685 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 301.1 mg
 - Draslík 747.5 mg
 - Vláknina 1302 mg
 - Vitamín A 1302 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme, parmazán nastrouháme.
 - 
                                2
Umleté vepřové maso v míse dobře promícháme s česnekem, solí, kořením a sýrem. Masovou hmotu rozdělíme na telecí řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích se sýrem a ve strouhance. Smažíme z obou stran na sádle dozlatova.