Mleté maso zapečené s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 449.1 mg
 - Vláknina 5850 mg
 - Vitamín A 5850 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a rozebereme na růžičky.
 - 
                                2
Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vejce, strouhanku, smetanu a mléko. Podle chuti směs osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Část masové směsi rozložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Na maso urovnáme růžičky květáku a přikryjeme zbylou masovou smšsí. Zapékáme 15-20 minut.