Pelmeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 635 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 74.7 mg
 - Vláknina 1133.3 mg
 - Vitamín A 1133.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, vejce a asi 50 ml vody rukama vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme podle potřeby. Správně vypracované těsto by se nemělo lepit ani drobit.
 - 
                                2
Mleté maso důkladně promícháme se 100 ml vody, přidáme cibuli a koření a znovu dobře propracujeme.
 - 
                                3
Těsto vyválíme na 2 mm silný plát. Těsto vyvalujeme nejlépe v potravinářské fólii nebo v mikrotenovém sáčku, abychom nemuseli přidávat mouku na podsypání.
 - 
                                4
Z těsta vykrajujeme kolečka o velikosti podle vlastního vkusu. Na každé kolečko dáme kousek masové směsi a uzavřeme přehnutím napůl a přitisknutím okrajů. Pro pevnější uzavření ještě volné rohy přitiskneme k sobě.
 - 
                                5
Pelmeně vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut podle velikosti.