Tortilla s mletým masem a vejci
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
 - 7 ml Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika sladká
 - 1 ks Rajčata
 - 4 ks Ředkvička
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Salát ledový
 - 1 ks Paprika červená
 - 4 ks Tortilla
 - 1 ks Okurka salátová
 - 8 ks Rajčata Cherry
 - 3 ks Bílá cibulka
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2.24 plátek Anglická slanina
 - 4 polévková lžíce Majonéza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 418 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 397.1 mg
 - Draslík 1137.9 mg
 - Vláknina 12130.1 mg
 - Vitamín A 12130.1 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.1 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu opláchneme a osušíme, z papriky odstraníme jádřinec.
 - 
                                2
Maso v míse osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou cibulku, jedno vejce a směs dobře promícháme. Z připravené hmoty mokrýma rukama tvarujeme šišky, které ze všech stran opékáme zhruba 10 minut na rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Na suché pánvi opečeme dokřupava plátky slaniny a přeložíme na talíř. Na výpeku usmažíme ze zbylých vajec volská oka, vejce smažíme z obou stran.
 - 
                                4
Tortilly na sucho opečeme. Každý plát potřeme lžící majonézy, položíme list salátu, tenké plátky rajčete, plátek opečené slaniny, volské oko a šišku z mletého masa. Takto připravené tortilly srolujeme, spíchneme párátky, překrojíme na poloviny a podáváme.
 - 
                                5
Jako přílohu podáváme zbylou zeleninu, kterou pokrájíme na menší kousky.