Karbanátky s olomouckými tvarůžky
Suroviny
- 100 g Sýr Tvarůžky
 - 100 g Strouhanka
 - 500 g Vepřové maso mleté
 - 10 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Kmín mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 423 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 151.3 mg
 - Draslík 453.1 mg
 - Vláknina 1582.3 mg
 - Vitamín A 1582.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso vložíme do mísy a zapracujeme do něj vodu. Poté promícháme s česnekem utřeným se solí, rozšlehaným vejcem a ostatními surovinami.
 - 
                                2
Ze vzniklé hmoty tvoříme placičky. Na jednu položíme kolečko olomouckého tvarůžku a přikryjeme druhou placičkou. Okraje masa stiskneme, vytvarujeme karbanátek a obalujeme v rozšlehaných bílcích a ve strouhance.
 - 
                                3
Karbanátky po obou stranách smažíme na rozpáleném oleji na mírném plameni dozlatova.