Vepřová panenka v listovém těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 792 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 167.8 mg
 - Draslík 939.8 mg
 - Vláknina 3475 mg
 - Vitamín A 3475 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou panenku nakrájíme na 4 stejné kusy, protkneme hranolky slaniny, osolíme a opepříme. Maso opečeme na oleji po všech stranách.
 - 
                                2
Do výpeku z masa přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, celer a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme zbylý pepř a chvíli restujeme. Přilijeme víno a vše povaříme na hustší směs.
 - 
                                3
Listové těsto rozválíme na plát a rozkrájíme na 4 proužky. Těsto pokryjeme připravenou směsí, přidáme maso, balíme tak, aby konec panenky přesahoval okraj těsta.
 - 
                                4
Na vymazaný pekáč urovnáme zabalené panenky spojem dolů, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
 - 
                                5
Podáváme šikmo rozkrojené na dušené zelenině.