Masový špíz s houbami a rajčaty
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
 - 200 g Rajčata Cherry
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 8 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Párky telecí
 - 1 ks Feferony
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 0.83 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 596 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 101.4 mg
 - Draslík 2626.8 mg
 - Vláknina 12419.8 mg
 - Vitamín A 12419.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony a omyté maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Párek nadvakrát přeložíme a střídavě vše napichujeme na špízy.
 - 
                                2
Oloupaný česnek a očištěnou feferonku nasekáme a zpěníme na rozehřátém másle. Potřeme jím špízy a osolíme je.
 - 
                                3
Oloupanou cibuli a omytá rajčata nakrájíme na plátky nebo na kolečka. Zalijeme zálivkou připravenou rozmícháním octa, soli, pepře a oleje.
 - 
                                4
Připravené špízy opékáme na oleji po všech stranách asi 10 minut. Podáváme se salátem z rajčat a cibule.