Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 800 g Vepřová panenka
 - 250 g Sýr Ricotta
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 4 ks Brambory
 - 1 hrst Švestky sušené
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Hřebíček
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 4 polévková lžíce Povidla švestková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 806 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 146.9 mg
 - Draslík 1662 mg
 - Vláknina 8641.9 mg
 - Vitamín A 8641.9 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si vyřízneme do panenky kapsy. Naplníme je na tenké nudličky nakrájenými švestkami, smíchanými s povidly, olivovým olejem a sekanými oříšky. Maso ještě potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet.
 - 
                                2
Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme ji do lednice.
 - 
                                3
Mezitím orestujeme oloupané vařené brambory (nebo noky) na oleji se solí.
 - 
                                4
Maso opečeme zprudka ze všech stran a potom dopékáme na mírném ohni. Můžeme přidat kapky koňaku, osolíme, opepříme.