Krakonošův oheň
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 150 ml Víno červené
 - 250 ml Vývar z hovězích kostí
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 968 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 91.6 mg
 - Draslík 1114.6 mg
 - Vláknina 952.8 mg
 - Vitamín A 952.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odležet.
 - 
                                2
Na pánvičce rozpálíme olej a maso krátce prudce orestujeme, aby se zatáhlo. Pak zmírníme oheň, podléváme vývarem a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Maso přendáme a udržujeme teplé. Pánvičku se šťávou z masa opět rozpálíme, přidáme vývar a přilijeme červené víno. Omáčku zredukujeme, přidáme kolečka cibule, ta dusíme až změknou, pak přilijeme smetanu, přidáme chilli koření a lžičku hořčice. Zasypeme hladkou moukou, vše smícháme a necháme povařit. Do omáčky vrátíme maso a to ohřejeme.