Vepřový steak s pomerančovou omáčkou a rybízovým džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 756.9 mg
 - Vláknina 3338.5 mg
 - Vitamín A 3338.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpálený olej vložíme osolené a opepřené vepřové steaky, restujeme asi 4 minuty z obou stran dozlatova. Hotové steaky si dáme na stranu a udržujeme je teplé.
 - 
                                2
Do pánve přidáme vývar, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a rybízový džem. Za stálého mícháni na prudkém ohni vaříme asi 5 minut, dokud omáčka neztmavne. Nakonec do ní vmícháme šalvěj a dle vlastní chuti dosolíme, opepříme.
 - 
                                3
Steaky si vrátíme zpět na pánev a prohříváme 2 minuty, klademe na vyhřátý talíř a ještě přelijeme omáčkou.