Vepřová roláda z panenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1035 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 320.1 mg
 - Draslík 1305.7 mg
 - Vláknina 4455.2 mg
 - Vitamín A 4455.2 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou panenku nařízneme tak, aby vznikl větší plát. Vepřové maso s játry umeleme na strojku, smícháme se strouhankou, s 1 smaženým a 1 syrovým vejcem, s posekanou petrželkou, osolíme a dobře promícháme. Plát potřeme hořčicí, rozložíme na něj masovou nádivku, plát zabalíme do rolády a omotáme nití. Na rozpáleném oleji nejdříve zprudka opečeme kolem dokola, potom vložíme do pekáčku i s výpekem, okmínujeme, podlijeme trochou vody a pečeme 35 minut.
 - 
                                2
Roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.