Vlámská karbonáda
Suroviny
- 240 g Cibule
 - 750 g Vepřová panenka
 - 100 g Anglická slanina
 - 10 g Sádlo škvařené
 - 6 g Cukr moučkový
 - 24 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 844 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 111.3 mg
 - Draslík 1156.2 mg
 - Vláknina 2899 mg
 - Vitamín A 2899 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Panenku odblaníme a pokrájíme na širší kousky. Maso necháme osmahnout na rozpáleném sádle.
 - 
                                2
Slaninu pokrájíme na drobné kousky a přidáme ke smažícímu se masu.
 - 
                                3
Maso přendáme do zapékací mísy.
 - 
                                4
Šťávu z masa zaprášíme moukou, podlijeme pivem a vývarem.
 - 
                                5
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, přimícháme k masu.
 - 
                                6
Vše lehce zaprášíme cukrem a zalijeme hotovou omáčkou, přidáme veškeré koření.
 - 
                                7
Přiklopené necháme péct 120 minut při 165 °C.