Pikantní grilované jehly
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 150 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 100 g Hříbky čerstvé
 - 100 g Sádlo syrové
 - 200 g Klobása - Čabajka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Koření Gyros
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Feferony
 - 2 ks Paprika zelená
 - 2 dl Olej olivový
 - 1 dl Ocet kvasný lihový
 - 1 kg Vepřová panenka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 684 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 98.3 mg
 - Draslík 851.6 mg
 - Vláknina 1818.8 mg
 - Vitamín A 1818.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umyté maso nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme na silnější kostky nakrájený sýr, kolečka klobásy a feferonky, plátky cibule, kostky slaniny a přikrájíme ještě papriku a hříbky.
 - 
                                2
Směs polijeme octem, osolíme, opepříme zasypeme kořením, zalijeme olejem, promícháme a dáme do chladu na 3 hodiny odležet.
 - 
                                3
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, paprika, slanina, hříbek, klobása a cibule. Napichování opakujeme po celé délce špejli.
 - 
                                4
Naskládáme je na plech, dáme sádlo, zalijeme marinádou ve které bylo naložené maso s ostatními surovinami, dáme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání grilujeme asi 40 minut.
 - 
                                5
Upečené jehly vytáhneme z trouby a posypeme oreganem.