Tortelliny plněné vepřovou panenkou a kuřecím masem
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
 - 50 g Kuřecí prsa
 - 100 g Vepřová panenka
 - 100 g Šunka parmská
 - 100 g Mortadella
 - 200 g Sýr Parmezán
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 l Masový vývar
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 3188 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 380.9 mg
 - Draslík 712.9 mg
 - Vláknina 5713.7 mg
 - Vitamín A 5713.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sítkem prosejeme do mísy mouku, utvoříme hromádku a uprostřed uděláme důlek. Do důlku přidáme 3 vejce a 1 lžičku soli, vše smícháme tak, abychom vytvořili hladké těsto. Těsto necháme v míse 30 minut odpočinout přikryté vlhkou utěrkou.
 - 
                                2
Připravíme náplň trotellin. Drůbeží maso a vepřovou panenku omyjeme a pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme máslo a maso na něm opékáme dozlatova asi 10 minut. Poté maso necháme vychladnout. Vychladlé maso přidáme se šunkou a mortadellou do kuchyňského robotu a vše nameleme. Přimícháme 150 g parmezánu, 2 vejce, muškátový oříšek , sůl, čerstvě namletý pepř a vypracujeme hladkou hmotu. Hotovou náplň necháme odležet, nejlépe přes noc.
 - 
                                3
Těsto vyjmeme z mísy, položíme na moukou posypaný vál a pomocí válečku vyválíme plát vysoký asi na šířku nože. Sklenicí o průměru asi 4 cm nebo vykrajovátkem na těsto vykrajujeme kolečka nebo čtverce. Do každého středu lžící položíme kuličku náplně o velikosti vlašského ořechu. Poté těsto přeložíme a formujeme taštičky ve tvaru půlměsíce nebo trojúhelníku, okraje k sobě dobře přitlačíme, aby se spojily. Hotové taštičky ovineme kolem prstu a oba cípy k sobě přitlačíme tak, aby z těsta vnikl prstenec.
 - 
                                4
Masový vývar přivedeme k varu ve větším hrnci. Pokud je potřeba, dochutíme ho solí. Do vroucího vývaru postupně vkládáme připravené tortellini, které vaříme asi 5 minut. Tortellini podáváme v miskách v horkém vývaru a zdobíme posypaným parmezánem.