Bramborové kořeněné pyré s vepřovou panenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 692.9 mg
 - Vláknina 3197.3 mg
 - Vitamín A 3197.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 128.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme do měkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pažitku, česnek a mléko, rozmixujeme na kaši, udržujeme ji v teple. Vepřovou panenku celou potřeme nasekanou bazalkou, necháme na 20 minut odležet.
 - 
                                2
Rozpálíme gril, položíme na něj vepřovou panenku, pečeme zprudka ze všech stran, potom snížíme teplotu a maso pečeme ještě 12 - 15 minut. Upečené maso zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odstát. Potom je vyjmeme z alobalu, nakrájíme šikmo na plátky. Na talíře dáme pyré, poklademe plátky vepřové panenky a podáváme.