Nakládané vepřové
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
 - 800 g Vepřová panenka
 - 200 g Houby nakládané
 - 100 ml Olej stolní
 - 6 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Pórek
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 10 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Chilli omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 725 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 334.9 mg
 - Draslík 1202.6 mg
 - Vláknina 7541 mg
 - Vitamín A 7541 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou a osušenou panenku nakrájíme na řízečky.
 - 
                                2
Z vajec a ostatních surovin - česneku, hořčice, chilli omáčky, sójové omáčky, pepře, solamylu a worcesteru připravíme těstíčko.
 - 
                                3
Naložíme maso a necháme 2 dny uležet, poté osmahneme.
 - 
                                4
Uvaříme rýži, opečeme pórek, přisypeme k němu rýži a houby. Osolíme a vmícháme petrželku.
 - 
                                5
Řízečky z panenky podáváme s připravenou rýží.