Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Jablka
 - 100 g Cibulka jarní
 - 600 g Vepřová panenka
 - 60 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Calvados
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 713 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 101 mg
 - Draslík 895.3 mg
 - Vláknina 2931.3 mg
 - Vitamín A 2931.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky. Očištěné cibulky nakrájíme na kolečka, lístky tymiánu nasekáme najemno.
 - 
                                2
V rendlíku na oleji zprudka po obou stranách osmažíme maso. Poté vmícháme mouku, chvíli smažíme, vsypeme cibulky, zalijeme vývarem, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme za častého míchání. K masu přidáme jablka s tymiánem, hořčicí, solí a pepřem a dusíme, až je maso měkké. Omáčku s masem odstavíme, vmícháme smetanu, calvados a už jen prohřejeme, nevaříme.