Vepřová panenka pečená na tymiánu se smetanovou omáčkou a houbami
Suroviny
- 50 g Hlíva ústřičná
 - 50 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Vepřová panenka
 - 100 g Shiitake houby
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.02 dl Olej olivový
 - 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 dl Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 615 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 142.3 mg
 - Draslík 906.4 mg
 - Vláknina 1704.8 mg
 - Vitamín A 1704.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou panenku očistíme, odstraníme blanky a maso rozdělíme na porce. Z obou stran osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a panenku na něm po obou stranách orestujeme. Přemístíme do zapékací mísy, přidáme tymián a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme cca 12-14 minut.
 - 
                                2
Mezitím do pánve kápneme olej a osmahneme na něm pokrájené houby. Ochutíme solí a pepřem a přemístíme na vyhřátý talíř. Připravíme omáčku. Do stejné pánve vlijeme vývar, povaříme, přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Vmícháme prolisovaný česnek, zlehka osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Každou porci masa překrojíme, rozdělíme na talíře, doplníme houbami a smetanovou omáčkou. Můžeme dozdobit petrželkou a loupanými rajčaty a ihned podáváme.