Vepřové medailónky Marie-Louise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 790 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 110.9 mg
 - Draslík 1564.4 mg
 - Vláknina 22130 mg
 - Vitamín A 22130 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme.
 - 
                                2
Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.
 - 
                                3
Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme.
 - 
                                4
Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré.
 - 
                                5
Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře.
 - 
                                6
Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.
 - 
                                7
Opečené maso položíme na mrkvovou kaši, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem.