Jihočeský vepřový biftek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 593 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 854.8 mg
 - Vláknina 6434 mg
 - Vitamín A 6434 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájené bifteky odblaníme, dlaní naklepeme. Polijeme olejem a necháme v lednici odpočinout nejméně 180 minut.
 - 
                                2
Následně bifteky osolíme, opepříme, posypeme moukou. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme bifteky a opékáme je po obou stranách 5 minut.
 - 
                                3
Teplé bifteky rozdělíme na jednotlivé talíře. Na každý talíř přidáme půlku citrónu na dochucení.